Behandelingen:

VoetreflexPlus

Onze voeten zijn de spiegel van ons hele lichaam. Het lichaam wordt gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen. VoetreflexPlus massage is een massagevorm die bij uitstek geschikt is voor heel veel mensen. Het geeft uw lichaam en geest de kans om weer in balans te komen en kan helpen bij veel voorkomende klachten . Hierbij kun je denken aan: hoofdpijn, concentratieproblemen, darmklachten, luchtwegenaandoeningen, vermoeidheid, chronische klachten en aandacht voor alle voorkomende klachten.   VoetreflexPlus is een combinatie van westerse en Chinese zones en massagetechnieken. Tijdens de behandeling worden niet alleen de reflexzones gemasseerd, maar ook de meridianen (energiebanen) en acupunctuur punten op voeten, onderbenen, knieën en onderarmen. Meridianen lopen door ons hele lichaam; je kunt het zien als een soort netwerk van energie- geleidingswegen die het hele lichaam voorziet van energie. Een meridiaan is verbonden met een orgaan/systeem in je lichaam. Het komt regelmatig voor dat er in een meridiaan een verstoring plaatsvindt, een blokkade. Hierdoor kan het bijbehorende orgaan verstoord worden en kunnen er klachten ontstaan. De combinatie van westerse en Chinese massage inzichten versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.  

 

Massage/Tuina

 

Massage / Tui Na Tui Na werkt holistisch, met als doel een evenwichtige qi-stroom door lichaam, geest en ziel. Tui Na is bijzonder effectief bij de behandeling van pijn in de spieren en gewrichten , slijtage en chronische belasting. Veel chronische aandoeningen worden verergerd door stress. Elke massage werkt ontspannend, maar bij Tui Na worden ook de energie problemen aangepakt die de oorzaak zijn. Tui Na is niet alleen effectief bij veel kwalen en ziekten, maar stimuleert ook de vitaliteit en het welbevinden, waardoor het afweesysteem versterkt wordt en de gezondheid in het algemeen verbeterd. Volgens de Chinese theorie doorstroomt er levensenergie, Qi  is de kracht achter al het leven. Qi stroomt door de meridianen en voorziet zo alle organen, lichaamsweefsels en de geest van energie. Er wordt bij Tui Na drukt uitgeoefend op de meridianen en op specifieke punten waardoor de qi weer vrij en gelijkmatig door het lichaam kan stromen. De behandeling wordt meestal gecombineerd met cupping of  guasha.

 

Guasha

 

Bij een behandeling wordt een speciale guasha olie op de huid gebracht. Op de plaats waarop de olie is aangebracht wordt met een speciale steen geschraapt. De schraper is vervaardigd uit jade. De huid wordt hierdoor rood en op de plaatsen waar blokkades (afvalstoffen) zijn, verschijnen "bloeduitstortingen" (sha) in de huid (niet op de huid) variërend van diep rood tot paars. Aan de kleur van de sha kan men zien of het een recente- of een chronische stagnering is. Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer. De kleur kan variëren van licht rood tot donkerrood, maar ook blauw, paars en zelfs zwart. Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

 

Cupping

De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten. Het lichaam wordt eerst gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft. Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. Als we pijn ervaren impliceert dit een blokkade in de energiestroom van het betreffende deel van het lichaam. Toxines –in spieren en gewrichten– worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping-technieken kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

Spieren en huid raken goed doorbloed en worden daarbij gevoed en ontdaan van afvalstoffen. Tegelijk wordt de emotie die bij de drukpunten hoort ook ‘losgetrild’, met als gevolg algehele ontspanning.